Contact
Ervaringsdeskundige inzet in leiderschap, advies en bestuur
HBO/Associate Degree 

Ervaringsdeskundige inzet in leiderschap, advies en bestuur

€3650,--
Waar

Rotterdam

Wanneer

9 bijeenkomsten, startdatum 2 maart 2024, laatste bijeenkomst 16 december 2024

Voor wie

leidinggevenden, beleidsadviseurs, managers, toezichthouders of bestuurders

Aangeboden door Pameijer
Samen met PAO

De opleiding ervaringsdeskundige inzet in leiderschap, advies en bestuur is een samenwerking tussen Howie the HarpPameijer & PAO Psychologie.

Ervaringsdeskundigen leveren een bijdrage aan de werkvelden van zorg, welzijn, onderwijs en onderzoek door het delen van hun ervaringskennis en vakdeskundigheid op micro, meso en macroniveau. Dit leidt tot waardevolle nieuwe invalshoeken en oplossingen. Ervaringskennis raakt de behoefte aan erkenning, herkenning en hoop bij mensen. Ervaringsdeskundigen begrijpen vaak van binnenuit welke hindernissen de ander moet nemen. Deze ontwikkelde kennis is essentieel in het effectief bereiken en ondersteunen van mensen.

Wil je ervaren hoe je jouw eigen (ontregelende) levenservaring buigt naar ervaringskennis en uiteindelijk ervaringsdeskundigheid? Wil je richting geven aan de inzet van ervaringsdeskundigheid in jouw organisatie en werk je al samen met ervaringsdeskundigen of zou je dit graag willen? Dan is de opleiding ‘Ervaringsdeskundige inzet in leiderschap, advies en bestuur’ iets voor jou.

Tijdens de opleiding Ervaringsdeskundige inzet in leiderschap, advies en bestuur leer je als leidinggevende, beleidsadviseur, manager, toezichthouder of bestuurder hoe je jouw eigen ervaringskennis kan gebruiken om beleid te maken en of leiding te geven aan ervaringsdeskundigen. Dit vraagt om verdieping in het vakgebied, om een beter begrip van de kracht en betekenis van ervaringskennis en de wijze waarop je deze levende kennis en expertise optimaal kan inzetten.

 Lees het interview met Marjo Boer over het belang van ervaringsdeskundigheid

Kernpunten:

  • visie, missie en methode bij het leidinggeven, adviseren, toezicht houden en beleid ontwikkelen voor de inzet van ervaringsdeskundigheid;
  • ruimte maken voor zelfonderzoek naar ervaringskennis bij jezelf en andere professionals;
  • verdiepen in thema’s rondom ervaringsdeskundigheid als; open dialoog, leven met bestaansonzekerheid, appreciative inquiry, diversiteit, beeldvorming en wereldbeeld, empowerment, kwartiermaken in organisaties en maatschappij;
  • 9 bijeenkomsten begeleid door docenten, met externe gastsprekers. Aangevuld met 5 onbegeleide communities of practice.

Prijs inclusief:

  • Toegang tot de online leeromgeving van PAO
  • Uitgebalanceerde mix van klassikaal, online en informeel leren (blended learning)
  • Geaccrediteerd certificaat
Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Hoe word ik ervaringsdeskundig?

Bekijk aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod