Contact
Ervaringswerkgroep
Cursussen 

Ervaringswerkgroep

Gratis
Waar

Herstelbureau HVO-Querido, Eerste Ringdijkstraat 5a, Amsterdam

Wanneer

eens in de twee maanden, eerstkomende: 8 mei 2024 van 19.00-21.00 uur

Voor wie

Oud-deelnemers aan de oriëntatiecursus 'Werken Met Eigen Ervaring" (WMEE)

Aangeboden door Herstelbureau van HVO-Querido

Ervaringswerkgroep: 

Vaak krijgen we na afloop van de WMEE te horen dat het zo jammer is dat we elkaar niet meer zien en dat we graag zouden doorpraten over bepaalde onderwerpen. Om daaraan tegemoet te komen hebben we de ervaringswerkgroep in het leven geroepen.

Het is interessant en inspirerend om van elkaar te horen hoe we doorpakken na de cursus. Thema’s die we bespreken zijn:

Wat ben je gaan doen na de cursus? Heb je werk of  een vervolgopleiding gevonden? Wat zijn je ervaringen daarmee: hoe verrijkt het je en waar loop je tegenaan? We delen onze ervaringen, inspireren elkaar en delen tips&tricks. En zeker niet onbelangrijk: het is ook gewoon heel fijn om elkaar weer even te zien en, als mensen met ervaringskennis onder elkaar, van gedachten te wisselen.

We komen eens in de twee maanden bij elkaar, bij het Herstelbureau of online. Elke keer verzorgen twee deelnemers een deel van het programma in de vorm van presentatie, groepsgesprek, workshop. Dat kan gaan over werk, studie, werkvormen, kritische beroepssituaties, herstelthema’s, etc. We zijn al vaak verrast met prachtige inbrengen over bijvoorbeeld ’transgenerationele problematiek, zelfgemaakte films, coaching. Waar ligt jouw belangstelling? Of wat zou jij willen inbrengen?

Charda en Alex van het Herstelbureau organiseren de bijeenkomsten, de groep bepaalt de inhoud.

Deelnemers krijgen regelmatig e-mails met publicaties gerelateerd aan het werken met eigen ervaringen en ervaringsdeskundigheid. Vacatures waarbij ervaringskennis/ervaringsdeskundigheid wordt gevraagd sturen we ook door.

Heb jij ooit de WMEE gedaan en wil je deze groep ervaren? Meld je aan met de blauwe knop ‘aanmelden’.

 

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Hoe word ik ervaringsdeskundig?

Bekijk aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod