Contact
GEO
Cursussen 

GEO

1730,-- incl.BTW
Waar

Vrijwilligersacademie, Keizersgracht 340-342, Amsterdam

Wanneer

februari 2024

Voor wie

(ex) clienten van GGZ, verslavingszorg of Maatschappelijke opvang, c.q. mensen die ervaring hebben met psychiatrische problemen, verslaving en/of dak- en thuisloosheid en die als ervaringsdeskundige al minimaal een half jaar werken, danwel in een betaalde functie, danwel als vrijwilliger.

Aangeboden door IGPB i.s.m. HvA

GGz Ervaringsagoog Opleiding (GEO) 2023

Op woensdag 1 februari 2023 gaat de opleiding voor GGz ervaringsagoog (GEO) weer van start. De opleiding is bedoeld voor mensen, werkzaam als ervaringsdeskundige in de zorg, psychiatrie, verslavingszorg of dak-en thuislozen zorg.

In de zorg is er steeds meer behoefte aan hulpverleners, mentoren of ondersteuners die werken vanuit hun ervaringsdeskundigheid. Zij worden ervaringswerkers genoemd. De opleiding biedt ervaringsdeskundigen de gelegenheid zich verder te kwalificeren voor dit werk.

In een samenwerkingsverband hebben het Instituut voor Gebruikersparticipatie en Beleid (IGPB), Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Arkin, de GGz Ervaringsagoog opleiding (GEO) ontwikkeld.

De opleiding duurt 5 maanden van februari t/m juni, een middag per week en is met name gericht op het methodisch handelen vanuit eigen ervaringen. De opleiding leidt op tot ervaringsdeskundig agogisch hulpverlener in de zorg. De lesdagen zijn op woensdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij minimaal 6 maanden al werken als ervaringsdeskundige (betaald of als vrijwilliger), dat zij kunnen reflecteren op hun eigen functioneren, dat zij ervaringen vanuit de eigen werkplek kunnen inbrengen, dat zij hun herstelproces kunnen verwoorden en ‘in de vingers hebben’ en dat ze tijd hebben voor huiswerk- opdrachten. Vooraf wordt gevraagd om je herstelverhaal aan de hand van thema’s in te leveren. Gemiddeld vergt de opleiding een tijdsinvestering van één dag per week. Bij de opleiding hoort een literatuurmap.

 

De docenten van de opleiding zijn Elisa Passavanti van de HvA, Anke Fokkens van Anke Fokkens trainingen, Elske van der velde van Fameus, Saskia van Dorp van IGPB training en coaching en Harrie van Haaster van IGPB.

Bij goed gevolg ontvangen de deelnemers een certificaat, waarin is aangegeven welke competenties zijn verworven.

De opleiding wordt gegeven bij de Vrijwilligersacademie, Keizersgracht 340 in Amsterdam.

Kosten: € 1.730,- (incl. BTW en lesmateriaal)

 

Informatie:

IGPB training en coaching, Saskia van Dorp

Tel. 06 50 57 96 57

Email: svandorp@igpb.nl

www.igpb.nl

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Hoe word ik ervaringsdeskundig?

Bekijk aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod