Contact
M.O.E.D.
Cursussen 

M.O.E.D.

€2250,-- vrij van BTW
Waar

Koninginneweg 300, Rotterdam

Wanneer

Start 12 april 2024, laatste lesdag 31 januari 2025, eindpresentaties op 14 en 28 februari 2025

Voor wie

Medewerkers in het sociale domein of zorg die eigen, ingrijpende, levenservaring heeft doorgemaakt en minimaal een aantoonbaar MBO-3 niveau

Aangeboden door HVO-Querido onder licentie van Pameijer

Werken met ervaring vraagt MOED!

Ervaringsdeskundigen hebben hun eigen ingrijpende levenservaringen tot ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid ontwikkeld. Deze inzet is een belangrijke bron van kracht voor anderen in vergelijkbare levensomstandigheden.

Ben jij werkzaam in het sociale domein of de zorg en heb je zelf een ingrijpende levenservaring doorgemaakt? Heb je minimaal aantoonbaar MBO-3 werk- of denkniveau en werk je met cliënten met psychische en of psychosociale problemen? Heb je besloten dat het tijd is open te zijn over je ervaringen en overweeg je deze om te zetten naar ervaringsdeskundigheid? Dan is de eenjarige opleiding MOEDMedewerkers Opleiding ErvaringsDeskundige vast iets voor jou.

Deze MOED opleiding is een co-productie van Howie the Harp met ROC Zadkine en wordt aangeboden op MBO-4 niveau op basis van het MBO keuzedeel Ervaringsdeskundigheid.

Programma

In de MOED opleiding staan ontwikkeling van ervaringskennis, theoretische en praktijkkennis op het programma. Hiermee maak je de beroepsvaardigheden van een ervaringsdeskundige eigen. Tijdens de opleiding staat er een persoonlijke coach voor jou klaar bij wie je terecht kunt met vragen over alle aspecten van de opleiding.

Als je in het bezit bent van een relevant mbo-4 diploma in zorg en welzijn volg je het keuzedeel ervaringsdeskundigheid. Deze rond je af met een mbo-4 certificaat. Het resultaat wordt opgenomen in het diplomaregister. Hiermee kun je je profileren áls en solliciteren óp functies als ervaringsdeskundige.

Via een blended programma (deels online, deels contactonderwijs) volg je eens per twee weken een dag opleiding. In totaal zijn dit 18 dagen. Daarop volgen nog enkele dagen voor de eindpresentaties. Daarnaast besteed je 570 uur aan praktijkgerelateerde portfolio-opdrachten onder begeleiding van een collega (ervaringsdeskundige).

Het programma bevat de volgende thema’s:
– Persoonlijke ontwikkeling
– De competenties van de ervaringsdeskundige
– Achtergrondkennis over ervaringsdeskundigheid
– Tools voor in de praktijk

Aspecten uit de opleiding:
– Kennis over ervaringsdeskundigheid, kerntaken, belangrijke begrippen als; ontwikkelprocessen, empowerment, eigen kracht, stigmatisering en zelfhulp.
– Werkvormen en tools die het proces om eigen regie ter hand te nemen mogelijk maken.
– Omgaan met levensgebeurtenissen en de impact ervan op zelfbeeld, identiteitsgevoel en wereldbeeld.
– Begeleiden van cliënten bij hun ontwikkeling door inzet van ervaringsdeskundigheid
– Eigen ervaringskennis afgestemd aanbieden, delen en weten wanneer eigen ervaringen achterwege laten van belang is.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Hoe word ik ervaringsdeskundig?

Bekijk aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod