Contact
Howie the Harp™ september 2024
Cursussen 

Howie the Harp™ september 2024

€5.500 excl. BTW
Waar

Discusstraat 15 in Amsterdam, informatie/workshopbijeenkomst op Aalbersestraat 244

Wanneer

Start: Donderdag 19 September 2024, informatie/workshopbijeenkomst: Woensdag 5 juni van 09:30 uur tot 12:30 uur op Aalbersestraat 244!

Voor wie

Een 1 jarige fulltime opleiding voor iedereen met eigen cliëntervaring in de psychiatrie en/of verslavingszorg. (Er worden geen eisen gesteld aan leeftijd en vooropleiding. Motivatie en mate van herstel zijn de belangrijkste selectiecriteria).

Aangeboden door Pamijer
Samen met HVO-Querido

Meer info: klik op de blauwe button ‘aanmelden’ of bel: 06-21 92 87 17

https​://ww​w.you​tube.​com/e​mbed/​zDQLc​rrYuE​c?fbc​lid=I​wAR06​QVTIS​HDlLa​ni15N​DP6o_​E3N8I​2Ihen​1Zu5Q​Q5tp0​RXmU5​GgnX9​vXI8M

Het eerste deel van de opleiding staat in het teken van ontwikkeling en persoonlijk herstel. De periode beslaat 16 weken. Je gaat 4 dagen in de week naar school en daarnaast heb je een halve dag thuisstudie middels e-learning. Verspreid over acht lesblokken komen verschillende onderwerpen aan bod die je helpen jouw eigen kracht te benoemen en in te zetten voor anderen. Je krijgt inzicht in de actuele opvattingen in de psychiatrie, het zorgsysteem in Nederland en in de beroepsvaardigheden van een ervaringsdeskundige. Je maakt deel uit van een groep van ongeveer 25 studenten. Veel thema’s worden klassikaal aangeboden en besproken. Soms bekijk je met elkaar een film of doe je rollenspellen. Soms ga je met enkele medestudenten in een subgroepje aan de slag om een onderwerp verder uit te werken.

In de theoriefase maak je diverse toetsen: een reflectietoets, wekelijks een kennistoets (die gaat via het e-learning systeem) en een visietoets (vooruitkijken naar je toekomstig werk als ervaringsdeskundige). Aan deze toetsen mag je thuis werken. Gedurende het eerste gedeelte op school deel je ook je herstelverhaal in de klas en je maakt een begin met je portfolio; hierin laat je je ontwikkeling tot ervaringsdeskundige zien.

In het tweede deel van de opleiding ontwikkel je in de praktijk de beroepsvaardigheden van een ervaringsdeskundige. Tijdens deze periode van 26 weken werk je min. 24 uur per week als ervaringsdeskundige in opleiding en verken je de verschillende aspecten van het werk. De eerste 6 weken kom je wekelijks een dag terug naar school voor het terugkomonderwijs. Na deze 6 weken kom je een week terug naar school. Iedere student verzorgt dan een tussentijdse presentatie. De stage wordt vervolgens voortgezet met nog eens 20 weken. In deze periode volg je om de week een dag terugkomonderwijs. Tijdens de praktijkperiode heb je regelmatig overleg met je werkbegeleider op de locatie waar je aan het werk bent. Daarnaast blijft de Howie the Harp-coach betrokken bij jouw ontwikkeling.

De opleiding is qua niveau minimaal vergelijkbaar aan MBO 2 werk- en denkniveau. Maar omdat er maatwerk geleverd wordt, is afhankelijk van de inhoud en kwaliteit van het portfolio ook waardering mogelijk op een ander werk- en denkniveau. Dit wordt uitgedrukt in een uitstroomadvies, die als bijlage aan het certificaat wordt toegevoegd. Deze adviezen zijn gebaseerd op de functieniveaus zoals deze beschreven zijn in het landelijk beroepscompetentieprofiel.  Aan dit advies kunnen geen rechten worden ontleent. De opleiding adviseert op basis van de aangetoonde ontwikkeling op welke functies in de praktijk het beste gesolliciteerd kan worden.

Na afronding van Howie the Harp kun je solliciteren op vacatures voor ervaringsdeskundige. Mogelijk kun je blijven werken in de functie die je tijdens de laatste opleidingsperiode hebt vervuld.

Meer info: klik op de blauwe button ‘aanmelden’ of bel: 06-21 92 87 17

Howie the Harp-student Machiel: “Tijdens de opleiding Howie the Harp merkte ik dat het me steeds beter lukte om humor te gebruiken in presentaties. De toepassing van humor in je werk als ervaringsdeskundige is volgens mij een van de beste indicatoren van hoever je bent in je herstel.” Lees op de website van Howie the Harp nog meer over de ervaringen van Machiel, https://hvoquerido.nl/de-band-met-mijn-dochter-is-nu-sterker/?fbclid=IwAR2wstjRKGLe-OIH7sjxzWS5Dqm10bTdAv2yjOvLqiRjmcT1bK9r65TOZyQ

 

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Hoe word ik ervaringsdeskundig?

Bekijk aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod