Contact
Maken en geven van workshops rond persoonlijke groei
Vacatures Werkervaringsplekken en stageplaatsen 

Maken en geven van workshops rond persoonlijke groei

Het betreft een vrijwilligersfunctie
Waar

SCIP, Keizersgracht 252

Wanneer

Groepsbijeenkomsten: dinsdag en woensdag 10.00 tot 14.00. Op maandag en donderdag kun je inlopen om zelf te werken aan iets

Voor wie

iedereen

Aangeboden door Ervaringswijzer
Samen met SCIP

Maken en geven van workshops

Context Werkomgeving
Ervaringswijzer is een onderzoeks- en ontwikkelplek voor mensen die met tegenslag te maken hebben gehad en die hier sterker uit zijn gekomen. We bespreken onze eigen ontwikkeling in het omgaan met uitdagingen en nemen daarin ook de ervaringen van lotgenoten mee. De levenskennis die hieruit voortkomt delen we in workshops. Hiermee vergroten wij ons zelfinzicht en inspireren wij de deelnemers aan onze workshops. Lees meer onder het kopje ‘meedoen’ op onze website ervaringswijzer.nl.

Inhoud functie
De workshops gaan over alledaagse uitdagingen, bijvoorbeeld ‘Hoe kom ik weer in beweging?’, ‘Omgaan met frustratie’ en ‘Hoe houd ik een goed gesprek’. Vanuit onze eigen ervaringen denken we na over het onderwerp. Op internet zoeken we naar informatie die ons kan helpen. We zetten deze informatie op een rij in een mooie tekst met tips en ervaringen. En een workshop zou geen workshop zijn zonder oefeningen die deelnemers helpen om de informatie ook toe te passen. Deze oefeningen proberen we eerst zelf uit. Tijdens het geven van de workshop noteren we de eigen ervaringen van bezoekers met het onderwerp. En een tijdje na het geven van de workshops mailen of bellen we workshopdeelnemers om te vragen of de oefeningen voor hen hebben gewerkt. Zo maken we onze workshops steeds beter.

Wij vragen
Bij voorkeur heb je zelf ervaring met uitdagingen die je hebt overwonnen. Het is fijn als je wekelijks bij beide groepsbijeenkomsten aanwezig kunt zijn.

Wij bieden
Het is geen betaalde functie, maar een een vrijwilligers functie. In het proces van het maken en geven van workshops doe je echter wel allerlei vaardigheden op, zoals schrijven en voor een groep staan. De werkbegeleider is afgestudeerd als journalist en psycholoog. Bij elke workshop doorloop je het proces van het bedenken van een idee tot het afleveren van een dienst waar anderen iets aan hebben. Sommigen stimuleert dit om zelf een project op te zetten, zoals het TekenCafe. Soms leidt dit zelfs tot een betaalde functie, zoals bij het Herstel-Lab. Ook hierin kunnen we je ondersteunen.

Aanmelden: gebruik hiervoor de blauwe button ‘aanmelden’.

Tijd en plek
Keizersgracht 252
Groepsbijeenkomsten dinsdag en woensdag van 10.00 tot 14.00. Maandag en donderdag is er individuele begeleiding. Doe vrijblijvend een keer mee!
Voor meer info bel met Herman Snijders 0640439511

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Hoe word ik ervaringsdeskundig?

Bekijk aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod