Contact
Ontwikkel je ervaringskennis
Cursussen 

Ontwikkel je ervaringskennis

€260,-- per vrijwilliger
Waar

Keizersgracht 342

Wanneer

wo 31 jul 2024 14:00-17:00 wo 21 aug 2024 14:00-17:00 wo 4 sep 2024 14:00-17:00 of: wo 16 okt 2024 14:00-17:00 wo 6 nov 2024 14:00-17:00 wo 20 nov 2024 14:00-17:00

Voor wie

DezeAlle mensen die willen onderzoeken of zij anderen kunnen en willen ondersteunen met hun eigen ervaring en ervaringskennis.

Aangeboden door Vrijwilligersacademie

Ontwikkel je Ervaringskennis

In deze training leer je in een kleine groep met mede cursisten reflecteren op jouw eigen ervaringen. Dit doe je zodat je na de training kunt besluiten of je wel of niet jouw ervaringen in wil gaan zetten in je werk of bij het ondersteunen van Amsterdammers in een kwetsbare positie.

Doel en inhoud
De training bestaat uit drie bijeenkomsten en vijf online modules. Er zijn drie trainingsbijeenkomsten op de Vrijwilligersacademie waarin je oefent, ervaringen uitwisselt en leert van elkaar. De online modules maak je in je eigen tijd en op je eigen tempo en hierop ontvang je wekelijks feedback van de trainers.

Deze training bestaat de volgende onderdelen en thema’s:
1. bijeenkomst (kennismaken, start training, oefenen en delen)
2. ervaringsdeskundigheid
3. ervaringsdeskundige vrijwilliger
4. jouw kracht als ervaringsdeskundige vrijwilliger
5. bijeenkomst (oefenen en delen)
6. Voor jezelf zorgen / grenzen stellen
7. bijeenkomst (oefenen en delen)
8. evaluatie, vervolg en afsluiting.

Deze basistraining is ontwikkeld door de Vrijwilligersacademie Amsterdam samen met het Herstelbureau HVO-Querido, met bijdragen van het Oranjefonds en de Gemeente Amsterdam.

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor alls mensen die willen onderzoeken of zij anderen kunnen en willen ondersteunen met hun eigen ervaring en ervaringskennis.

Tijdsinvestering
De totale tijdsinvestering is ongeveer 15 uur, inclusief de live bijeenkomsten en opdrachten.

Studiemateriaal
Online modules waarin informatie en opdrachten zijn opgenomen, die in pdf-formaat te downloaden zijn.

Aantal plaatsen
De training biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers.

Certificaat
Ja, als je alle modules goed doorloopt en deel hebt genomen aan de drie bijeenkomsten.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Hoe word ik ervaringsdeskundig?

Bekijk aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod