Contact
Praktijkopleiding ervaringsdeskundigheid in een team
Cursussen 

Praktijkopleiding ervaringsdeskundigheid in een team

vraag Vrijwilligersacademie
Waar

Keizersgracht 342

Wanneer

do 12 sep 2024 10:00-12:00

Voor wie

Belangrijk is dat je hebt deelgenomen aan minimaal TOED of WMEE, GEO, Howie de Harp of de AD

Aangeboden door Vrijwilligersacademie

Informatiebijeenkomst Praktijkopleiding ervaringsdeskundigheid in een team

(een buurtteam of ouder- en kindteam)

Tijdens deze informatiebijeenkomst kun je erachter komen of de ‘Praktijkopleiding ervaringsdeskundigheid in een team’ echt iets voor je is. Dat team kan bijvoorbeeld zijn in een Buurtteam of een Ouder- en Kindteam.

Doel en inhoud
Je ontvangt informatie over de voorwaarden voor de opleiding, over het programma en over de kosten. Daarnaast is er natuurlijk gelegenheid tot het stellen vragen.

Ben je ervan overtuigd dat je de praktijkopleiding wilt gaan volgen, dan kun je jezelf na de informatiebijeenkomst opgeven.

Voor wie?
Voor iedereen die mogelijk geïnteresseerd is de ‘Praktijkopleiding ervaringsdeskundigheid in een team’ te volgen en daar meer over wil weten.

De opleiding

Het is een praktijkopleiding in een groep van ongeveer 10 mensen, waarbinnen je praktijkervaring in een team combineert met een pakket van lessen, intervisie en trainingen. De kennis en ervaring die je binnen de opleiding opdoet, leg je vast in een persoonlijk ontwikkelingsplan en een groepsvorming ontwikkelingsplan.

De kennis en ervaring die je tijdens de opleiding opdoet, leg je vast in een persoonlijk opgesteld portfolio.

Wat wordt er van je verwacht?

Belangrijk is dat je hebt deelgenomen aan minimaal TOED of WMEE, GEO, Howie de Harp of de AD Ervaringsdeskundigheid in zorg en welzijn (of vergelijkbaar) om te leren over ervaringsdeskundigheid. Bovendien is het je wens om in een team te werken.

Je volgt minimaal 18 bijeenkomsten in de klas en doet per week gemiddeld 16 uur praktijkervaring op. 

Je bent zelf zo’n 5 uur bezig met het maken van een persoonlijk ontwikkelingsplan. Dit alles doe je in een periode van zo’n 9 à 10 maanden. 

Je sluit de opleiding af met een eindgesprek met je docent, je ervaringsdeskundige co-docent en indien wenselijk iemand uit de praktijk. 

Bij goed gevolg ontvangen de deelnemers een certificaat waarin is aangegeven welke competenties zijn verworven.

Achtergrond

In een samenwerkingsverband hebben Amsterdams Netwerk Ervaringskennis, Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Vrijwilligersacademie deze praktijkopleiding ontwikkeld. Jaarlijks wordt deze opleiding doorontwikkeld in samenwerking met de docenten van de Vrijwilligersacademie Amsterdam. 

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Hoe word ik ervaringsdeskundig?

Bekijk aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod