Contact
Samen ontwikkelen in de Vrije Ruimte
Hoe word ik ervaringsdeskundig? 

Samen ontwikkelen in de Vrije Ruimte

Gratis
Waar

Roads, Obiplein 16

Wanneer

Zie onder, van 14.00-16.00 uur

Voor wie

Voor een ieder die ervaring heeft met ontwrichting en herstel en een paar stapjes verder willen komen in het ontwikkelen van (collectieve) ervaringskennis.

Aangeboden door Pit&Co

Wat is de bijeenkomst Samen Ontwikkelen in de Vrije Ruimte?

Vrije Ruimte is een plek waar mensen zich oriënteren op het gebied van ervaringsdeskundigheid. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen deelnemers contact met elkaar leggen om zo hun ervaringskennis te vergroten.

Afhankelijk van je eigen startpunt kun je onderzoeken of inzet van ervaringsdeskundigheid of werken als ervaringswerker bij je past. Hierbij kun je denken aan vrijwilligerswerk, het volgen van trainingen, het volgen van een opleiding, werken in de functie van ervaringswerker of zelfs ervaringsdeskundigheid inzetten binnen je eigen functie.

Bekijk de flyer

 

Voor wie?

Voor een ieder die ervaring heeft met ontwrichting en herstel en een paar stapjes verder willen komen in het ontwikkelen van (collectieve) ervaringskennis. Dit kunnen vrijwilligers zijn, (ex)cliënten, stagiaires/studenten en professionals.

Inhoud

De bijeenkomsten bestaan uit twee delen. Het eerste deel van de bijeenkomst bestaat uit een gezamenlijk koffiemoment waarin ruimte wordt gemaakt voor een brede uitwisseling met elkaar.

In het tweede deel van de bijeenkomst kan je ervoor kiezen om verder de verdieping met elkaar in te gaan. In dit tweede deel wordt vaak gewerkt aan de hand van thema’s. Voorbeelden van thema’s zijn: lijdensdruk, (zelf)stigma, discriminatie, uitsluiting, zingeving, persoonlijke ontwikkeling, gelijkwaardigheid, hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid en steun.

Wanneer:

Woensdag:

24-01

07-02

06-03

03-04

01-05

29-05

26-06

Dinsdag:

20-02

19-03

16-04

14-05

11-06

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Hoe word ik ervaringsdeskundig?

Bekijk aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod