Contact
Traineeship voor ervaringsdeskundigen
Werkervaringsplekken en stageplaatsen 

Traineeship voor ervaringsdeskundigen

Kosten: €1500,- , financiering mogelijk
Waar

Amsterdam

Wanneer

begin 2024

Voor wie

Ervaringsdeskundigen

Aangeboden door TeamED

HET TRAINEESHIP RICHTING BETAALD WERK.

BEN JIJ TOE AAN DE VOLGENDE STAP ALS ERVARINGSDESKUNDIGE?

Heb je al ervaring als ervaringsdeskundige en wil je betaald aan de slag? In het traineeship voor ervaringsdeskundigen van TEAM ED krijg je een unieke kans om je vaardigheden als ervaringsdeskundige aan te scherpen en je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Geef je nu op!

Wat doet TEAM ED?

TEAM ED is een sociaal uitzendbureau voor ervaringsdeskundigen. Het doel is om de zorg en dienstverlening te verbeteren middels de professionele inzet van ervaringsdeskundigen.

TEAM ED is al jaren actief met ervaringsdeskundigen in Vliegende Brigades en EDplaatsen, in en rondom Amsterdam. Daarnaast voert TEAM ED opdrachten en trainingen met ervaringsdeskundigen uit voor organisaties en overheden in het brede sociale domein. TEAM ED heeft ook een detacheringstak.

 

Het traineeship

In het traineeship voor ervaringsdeskundigen word je goed voorbereid op een betaalde functie als ervaringsdeskundige. Aan de hand van persoonlijke leerdoelen, theorielessen, praktijkopdrachten en intervisie leer hoe je jouw ervaringsdeskundigheid het beste in kunt zetten in een team met andere professionals.

In de theorielessen, gegeven door een hogeschooldocent en een ervaringsdeskundige trainer, leer je over de belangrijke thema’s binnen het werk. Onderwerpen die aan bod komen zijn, onder andere: de grenzen van je werk, omgaan met weer stand, je verhouding tot andere professionals en uitleg geven over je rol als ervaringsdeskundige.

In praktijkopdrachten pas je de geleerde vaardigheden direct toe, en door middel van intervisie en feedback van de medecursisten en de docent leer je je nog verder te ontwikkelen.

Na positieve afronding van het traineeship, ontvangen de deelnemers een officieel certificaat.

Voor wie is het traineeship bedoeld?

Het traineeship voor ervaringsdeskundigen is bedoeld voor mensen die al wat scholing en (vrijwillige) werkervaring hebben opgedaan over ervaringsdeskundigheid en herstel en die een betaalde baan ambiëren. Om deel te nemen aan het traineeship is het is belangrijk dat je zelfstandig kunt werken en het leuk vindt om in groepsverband te leren.

 

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden over het traineeship voor ervaringsdeskundigen en beschik je over aantoonbare ervaring als ervaringsdeskundige?

Meld je dan zo snel mogelijk aan door een motivatiebrief met cv sturen naar info@teamed.nl. We verwachten wel dat je aanwezig bent op de informatieochtend.

Periode: mei 2024 – oktober 2024

Informatiebijeenkomst: dinsdag 27 februari, 15.00-17.00 uur en woensdag 27 maart, 10.00-12.00

Tijdsinvestering per week: 24 uur (inclusief lessen, praktijk, intervisie en huiswerk)

Kosten: €1500,-

Laat je niet afschrikken door de kosten. Wij helpen je met het zoeken en aanvragen van financiering.

Contactpersoon: Wanda Riedijk

wanda@teamed.nl

+31 (0)6 81 96 63 46

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Hoe word ik ervaringsdeskundig?

Bekijk aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod