Contact
Werken Met Eigen Ervaring 2024/1
Cursussen 

Werken Met Eigen Ervaring 2024/1

€ 175,-- Mensen die begeleiding krijgen van HVO-Querido betalen €75,--
Waar

Herstelbureau HVO-Querido, Eerste Ringdijkstraat 5a, Amsterdam

Wanneer

11 dinsdagochtenden van 9.30 - 12.30: 7 mei t/m 6 augustus 2024

Voor wie

Mensen die zich willen oriënteren op het inzetten van hun eigen ervaringen met GGZ, verslavingszorg en Maatschappelijke Opvang

Aangeboden door Herstelbureau van HVO-Querido
Samen met

De oriëntatiecursus Werken met Eigen Ervaring is bedoeld voor mensen die zich willen oriënteren op het inzetten van hun eigen ervaringen met GGZ, verslavingszorg en Maatschappelijke Opvang. Er zijn geen eisen met betrekking tot opleiding en werkervaring.  Bij minimale aanwezigheid van 10 van de 12 lessen ontvang je een certificaat dat ook door andere organisaties in Nederland wordt erkend. (Let wel: je bent dan nog geen gediplomeerd ervaringsdeskundige, daar zijn opleidingen voor, zie verder op deze website.)

 

  • Ben je bekend met psychiatrie of verslavingsproblemen of maatschappelijke opvang?
  • Ben je je leven weer vorm en inhoud aan het geven?
  • Wil jij onderzoeken of je jouw ervaringen met het herstellen van psychische en/of verslavingsproblemen en/of maatschappelijke opvang kan inzetten in (vrijwilligers) werk?  

 

Wat kan je na succesvol afronden? Je hebt een goed beeld van ervaringsdeskundigheid en je kunt eventueel jouw ervaringen  gebruiken als vrijwilliger of betaalde kracht.  Samen met de andere cursisten en twee ervaringsdeskundige trainers ga je 12 weken lang met elkaar de betekenis van jouw en andermans ervaringen bekijken. Je leert jouw eigen herstelverhaal te vertellen en je leert wat ervaringsdeskundigheid inhoudt.

Wat kan de deelnemer verwachten? Samen met de groep ga je aan de slag met je eigen ervaringen en herstelverhaal. Je leert van elkaar en je krijgt meer inzicht in de manier waarop je jouw ervaring kunt inzetten om anderen te ondersteunen.

De cursus wordt gegeven door  twee ervaren trainers met ervaringsdeskundigheid.

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Hoe word ik ervaringsdeskundig?

Bekijk aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod