Contact
Werkgroep: Nieuw Werk – Ervaringsdeskundigen
Cursussen 

Werkgroep: Nieuw Werk – Ervaringsdeskundigen

Gratis
Waar

HVO / Querido, Bijlmerdreef 1143a, Amsterdam

Wanneer

Vrijdagmiddag 13.30-16.00 / 2, 9, 16, 23 februari / 1,15, 22, 29 maart / 5, 12, 19, 26 april 2024

Voor wie

Beginnende ervaringsdeskundigen, ervaringsdeskundigen in opleiding, ervaringsdeskundigen die in dienst zijn van bestaande organisaties, maar ook andere professionals die de toepassing van ervaringskennis willen bevorderen.

Aangeboden door De Regenbooggroep/SCIP

Werkgroep: Nieuw Werk – Ervaringsdeskundigen

Heb jij de wens om jezelf als ervaringsdeskundige te ontwikkelen? Ken je Amsterdam Zuidoost, of wil je Amsterdam Zuidoost leren kennen? Heb jij ideeën voor herstelactiviteiten? In de Werkgroep: Nieuw Werk gaan we hiermee aan de slag.

 

Gastdocenten

In de werkgroep komen een aantal gastdocenten op bezoek die ons zullen inspireren met hun manieren van werken. Onder andere: Martijn Kole (open dialogue / oprichter Enik Recovery College) en Peter Rombouts (lichaamsgericht werk / danser / organisatie adviseur).

 

Ontwerpen herstelactiviteiten

Als groep zullen wij een aantal ontwerpen voor herstelactiviteiten maken. Dit kunnen activiteiten zijn die jij in de toekomst wil realiseren. Maar je bent ook welkom om alleen mee te denken.

 

Stappen:

  1. a) Onderzoek naar je eigen herstelproces. Wat was/is van waarde voor jouw herstel?
  2. b) Gezamenlijk onderzoek naar herstelprocessen. Wat hebben wij gevonden onder (a) dat voor groepen mensen waardevol kan zijn voor hun herstel.
  3. c) Maken van ontwerpen voor herstelactiviteiten gebaseerd op (a) en (b).
  4. d) In kaart brengen wat nodig is om de ontwerpen duurzaam te realiseren. Hoe kunnen wij deze activiteiten organiseren? Hoe kunnen wij deze activiteiten financieel mogelijk maken? Hoe kunnen deze activiteiten onderdeel worden van het ‘ecosysteem mentale gezondheid’ in Amsterdam Zuidoost?

 

Begeleiding: Bram Vreeswijk.

 

Ecosysteem mentale gezondheid

Onder de titel ‘Lekker in je vel!’ (Arkin) wordt in Amsterdam Zuidoost gewerkt aan een ‘ecosysteem mentale gezondheid’. Als deelnemer van de ‘Werkgroep: Nieuw Werk – Ervaringsdeskundige’ ben je van harte welkom in de veranderateliers van ‘Lekker in je vel!’. Samen gaan wij kijken hoe herstelactiviteiten deel kunnen worden van het nieuwe ecosysteem.

 

Deelname is gratis.

 

Je bent welkom om aan de hele serie of een aantal bijeenkomsten deel te nemen. Neem hiervoor contact op met Bram Vreeswijk 06-81033723 / bvreeswijk@deregenboog.org

Aanmelden
Meer

Bekijk het aanbod

Hoe word ik ervaringsdeskundig?

Bekijk aanbod

Cursussen

Ervaringsdeskundigheid kun je op verschillende niveaus (verder) ontwikkelen. Voor wie niet (meteen) een beroepsopleiding wil gaan volgen is er een ruim aanbod aan cursussen en trainingen waarmee je kunt oriënteren op ervaringsdeskundigheid. Wat is dat nou precies, ervaringsdeskundigheid? Wat is er allemaal mogelijk voor een ervaringsdeskundige? Hoe zet ik mijn ervaringen op gepaste en doeltreffende wijze in?

Bekijk aanbod

HBO/Associate Degree

Er zijn verschillende Hogere Beroepsopleidingen die gecombineerd kunnen worden met Ervaringsdeskundigheid. Hier wordt je opgeleid tot professional die de eigen ervaringsdeskundigheid kan inzetten in het werkveld. De associate degree is een tweejarige opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt na het behalen van het diploma direct aan de slag of je kunt verder studeren.

Bekijk aanbod

Vacatures

Heb je cursus of opleiding afgerond en ben je geïnspireerd genoeg om aan de slag te gaan? Hier vind je mogelijkheden om je ervaringskennis of -deskundigheid (door) te ontwikkelen in een functie. Of is jouw organisatie op zoek naar die geïnspireerde medewerker met ervaringsdeskundigheid? Laat je vacature hier plaatsen!

Bekijk aanbod

Werkervaringsplekken en stageplaatsen

Werkervaring opdoen?

Bekijk aanbod