Contact
Ervaring

"Mirjam Krouwel, Wegwijzer Ervaringsdeskundigheid"

Mijn naam is Mirjam Krouwel, ik ben 41 jaar en woon met mijn 3 kinderen in Almere. Van oorsprong ben ik Sociaal Juridisch opgeleid en heb lang gewerkt bij een gemeente. Nadat ikzelf te maken had gekregen met een ontwrichtende situatie en herstel bleek mijn oude werk niet meer bij mij te passen. Ik ben opzoek gegaan naar werk dat paste bij de “nieuwe” IK. Zo kwam ik bij Kwintes terecht waar ik me heb ontwikkeld tot ervaringsdeskundige. In mijn werk heb ik me op verschillende vlakken beziggehouden met ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg en het ondersteunen van het bevorderen van ervaringsdeskundigheid doormiddel van trainingen en opleidingen.

Per 1 december ben ik begonnen in mijn functie van Wegwijzer Ervaringsdeskundigheid. Wat een mooie kans voor mij om een bijdrage te mogen leveren aan ervaringsdeskundigheidsbevordering in Amsterdam. Wat is CollegED? Wellicht heb je weleens van CollegED gehoord. CollegED is een stedelijke leeromgeving voor ervaringskennis. CollegED is er voor iedereen die werk wil maken van ervaringsdeskundigheid.

In Amsterdam is er veel aanbod aan trainingen en opleidingen voor deskundigheidsbevordering verspreid over de stad. Dit is fijn aangezien het veel keuzemogelijkheden geeft. Het kan als (toekomstig) ervaringsdeskundige echter ook best onoverzichtelijk zijn. Want welke training past bij jou, jouw wensen en mogelijkheden? Verschillende organisaties, die ervaringsdeskundigheid hoog in het vaandel hebben staan, hebben hun handen ineengeslagen om een stedelijk platform op te zetten die een logische samenhang en overzicht brengt voor leren in Amsterdam en Amstelveen. Dit vanuit het perspectief van zowel deelnemers (wat is er ‘te koop’), opleiders (hoe verhoudt mijn aanbod zich tot andere trajecten?) en organisaties (waar kunnen we elkaar versterken, waar kan effectiviteit worden vergroot?). En DAT is CollegED!

Wat kan je van mij verwachten?

Voor (toekomstige) ervaringsdeskundige: Heb je ervaring (gehad) met een kwetsbaarheid, kwetsbare situaties of met ingrijpende gebeurtenissen? Jouw ervaring is een bron van kennis, die je kunt ontwikkelen en inzetten. Wil jij jouw kennis inzetten om stadsgenoten in hun herstelproces te ondersteunen? Of ben je al werkzaam als ervaringsdeskunidge en wil je jouw expertise uitbreiden? In beide gevallen kan je bij mij terecht. Ik ga graag met je in gesprek om onafhankelijk met je te kijken welk aanbod aan deskundigheidsbevordering het best past bij jouw wensen en mogelijkheden. Wat en waar je gaat leren is afhankelijk van wat je wil gaan doen met je ervaringskennis (of niet). Samen zoeken we naar de weg die het best bij jou past.

Voor organisaties: Ben je benieuwd of de inzet van ervaringsdeskundige ook wat is voor jouw organisatie of hebben jullie al een aanbod aan deskundigheidsbevordering waar je een breder draagvlak voor wilt creëren. Laten we dan de handen ineenslaan en neem contact met mij op. Ook voor informatie over verder deskundigheidsbevordering voor ervaringsdeskundige die reeds binnen de organisatie werkzaam zijn kun je bij mij terecht. Voor meer informatie kan je kijken op www.colleged.nl of stuur een mailtje naar info@colleged.nl of mirjam@colleged.nl