Contact
Ervaring

"Grace Cyrus, deelnemer groep"

Herstelgroep Oostelijke Eilanden

 

In 2006 werd ik ziek en kwam mijn leven er totaal anders uit te zien. Twee jaar geleden was ik voor de zoveelste keer depressief.

Hoewel ik zelf ook wel door had dat het zo niet verder kon, was het een opmerking van mijn dochter, die maakte dat ik actief op zoek ben gegaan naar manieren om me beter te voelen.

Op de website van Pit & Co vond ik de Herstelgroep op de Oostelijke Eilanden. Ik woon zelf in Amsterdam-Zuidoost, maar heb daarvoor jaren in Oost gewoond.

Hoewel ik niet uitkeek naar het reizen meldde ik me aan. Het begin was onwennig: nieuw in de groep en nog niet echt open over mijn psychische kwetsbaarheid. Maar al snel werd het een vast begin van de week.

Elke maandag praten met mensen die bijvoorbeeld snappen waarom het vaak zwaar is om je bed uit te komen en te beginnen aan de dingen die je dagelijks zou moeten doen.

We zijn elke week met ongeveer 8 deelnemers en twee mensen uit het team die het begeleiden en aansturen. We bespreken allerlei thema’s: van rouwverwerking tot vriendschappen en relaties, en van zingeving tot zelfstigma. Alles wat je vertelt blijft binnen de groep.

We kijken elke week naar de positieve dingen die er gebeurd zijn en stellen een doel voor de komende week.

Voor mij was vooral het delen van ervaringen een grote plus. Ook heb ik veel geleerd van de begeleiders. Hoe zij in het leven staan. Grootste les voor mij: herstel is iets dat blijft. Ik voel me nog wel eens down, maar ik weet ook dat het goed komt

Via de herstelgroep ben ik weer begonnen met vrijwilligerswerk en heb ik de WRAP- en HOP-training afgerond. Op deze website vind je ze onder ‘cursussen’. Inmiddels ben ik ook begonnen aan een betaalde baan.

Ik kan iedereen aanraden om – hoe lastig dat soms ook is – ondersteuning te zoeken bij je eigen herstelproces. Probeer via bijvoorbeeld deze website iets te vinden dat het beste werkt voor jou. Er staat genoeg!