Vraag / opmerking
Ervaring

"Jeroen-Werken Met Eigen Ervaring (WMEE)"

“Ik gun andere kwetsbare mensen dezelfde kansen die ik heb gehad”

 

Jeroen volgde de cursus Werken met Eigen Ervaring eind 2017. Daarna heeft hij zelf twee keer de cursus gegeven. Inmiddels werkt hij als ondersteuner bij Respijthuis Amerbos in Amsterdam-Noord. “Ik heb 100 procent zeker iets gehad aan de cursus. Ik weet nu wat voor werk bij mij past.”

“Door omstandigheden ben ik dakloos geworden en woonde daarna bij Je Eigen Stek in De Pijp. Ik werd daar vrijwilliger en bij Respijthuis Amerbos. In die periode kwam ik in contact met het werken als ervaringsdeskundige. Ik ontdekte dat ik het leuk vond. Ik ging op zoek naar cursussen op dit gebied en kwam uit bij het Herstelbureau van HVO-Querido. Daar heb ik als eerste de WRAP-cursus gevolgd. Dat is onderdeel geworden van mijn eigen herstelproces. Ik heb heel veel geleerd over mezelf en waarom dingen waren gegaan, zoals ze waren gegaan.”

 

Intensief

“Ik wilde daarna meer verdieping en ontdekken wat werken als ervaringsdeskundige inhoudt. Het Herstelbureau bood in die tijd de cursus Werken met Eigen Ervaring aan. Het was mijn meest intensieve opleiding op dat gebied. Ik heb geen TOED gedaan of Howie the Harp.”

“De cursus Werken met Eigen Ervaring wordt gegeven door twee ervaringsdeskundige trainers van het Herstelbureau. Het is intensief omdat je veel verhalen en ervaringen deelt met de andere deelnemers. Maar, je leert ook wat verschillende plekken en rollen er zijn voor ervaringsdeskundigen.”

“Ik kwam erachter dat vooral één op één contact met mensen bij me past. Hier bij Respijthuis Amerbos kan ik daarmee aan de slag. Maar, ik heb natuurlijk ook veel te maken met mijn collega’s. Alles wat aan bod kwam bij Werken met Eigen Ervaring komt hier samen. Ik heb de laatste twee jaar heel veel kansen gehad. Ik gun andere kwetsbare mensen dezelfde kansen die ik heb gehad.”